Servicii management Social Media

Eficienţă, transparenţă şi rezultate vizibile, toate în acelaşi loc!

De ce Facebook Ads …

Să presupunem că ai bifat primul pas pentru promovarea afacerii tale online: crearea unei pagini publice pe Facebook. Ba chiar mai mult, te ocupi în mod frecvent de postări interesante.. Însă constaţi că acest lucru nu este îndeajuns pentru obţinerea de interacţiuni calitative şi pentru atragerea de noi clienţi. Aşadar, ai nevoie de ceva mai mult decât atât. Pasul următor? Promovarea plătită.

Prin intermediul reclamelor plătite, îţi poţi creşte baza de fani şi poţi ajunge cu uşurinţă la persoanele interesate de produsul sau serviciul pe care îl oferi. Ce înseamnă acest lucru? Mai multe conversii! Doar vânzările nu sunt suficiente pentru a construi un brand popular şi credibil!

Prin intermediul serviciilor poţi avea acces la diferite tipuri de campanii utile:

 • campanii pentru creşterea vânzărilor,
 • campanii de creştere a interacţiunilor cu cei care te urmăresc şi cei care ar putea fi interesaţi de specificul afacerii tale,
 • campanii prin care îţi poţi creşte numărul de vizitatori de pe website,
 • campanii de creştere a vizibilităţii paginii publice de Facebook.

Aşadar, pentru a răspunde pe scurt la întrebarea ,,de ce Facebook Ads?”, putem spune că această platformă este un instrument eficient de publicitate, care asigura afacerii tale o sursa de clienti potentiali, atunci cand este folosit corect si are la baza o strategie bine pusă la punct.

Ce implica o campanie de promovare prin Facebook Ads?

 1.       Cercetare

La fel ca în orice alt domeniu, înainte de prestarea activităţii vom studia piaţa pentru a cunoaşte poziţia afacerii tale în raport cu concurenţa. Pe lângă acest lucru, vom studia şi alte aspecte despre prezenţa online a afacerii. Astfel, vei primi un scurt audit SEO al website-ului (dacă acest există), câteva sfaturi UX/UI,  un audit al promovării anterioare pe Facebook *, un studiu concurenţial şi un calendar editorial**.

 1.       Conturare obiective

În cadrul acestui pas accentul se pune pe trei întrebări fundamentale: cum (strategie), cui (audienţă), cât (buget).

 1.       Implementarea campaniilor

După crearea setărilor tehnice din cadrul conturilor de publicitate, se vor crea campaniile targetate, astfel încât reclamele să ajungă la persoanele interesate de specificul afacerii.  Pentru a avea cele mai bune rezultate, textele publicitare vor fi realizate de către un copywriter. (designer?? – imagini)

 1.       Monitorizare performante

Credem că secretul succesului campaniilor este reprezentat de către urmărirea performanţelor în timp util. Prin urmare, măsurăm rezultatele în mod constant şi utilizăm informaţiile obţinute din sursele conexe (Facebook Pixel şi Google Analytics).

 1.       Optimizare

Optimizarea este egală cu eficienţa. Acest punct ne ajută pentru oprirea în timp util a reclamelor care nu obţin rezultatele prevăzute. Urmărind progresul putem obţine cel mai bun cost per click.

 1.       Raportare

Considerăm relaţia cu clientul ca fiind un factor deosebit de important.

Afacerea ta este potrivită pentru promovarea pe Facebook?

Este o intrebare pe care ar trebui sa ti-o adresezi.

Analizează specificul afacerii tale! De ce acest pas este necesar?

Să facem un exerciţiu de imaginaţie: vinzi şuruburi, piuliţe, ace, brice şi carice… Este un domeniu potrivit pentru Facebook?

Cu siguranţă Facebook nu este cel mai potrivit canal şi lumea nu va fi interesată de astfel de produse. În schimb, dacă vinzi pantofi, produse cosmetice este o cu totul altă poveste…

De ce Optimpro pentru campaniile tale Facebook?

Oricine poate face reclame pe Facebook. Suntem total de acord cu asta, însă fără experienţa necesară şi fără o strategie profesionistă poţi pierde timp util şi buget. Pe lângă acest aspect, domeniul marketingului digital se află într-o dinamică continuă, iar acest lucru poate fi haotic pentru o persoană neavizată. O campanie Facebook Ads trebuie gandita in detaliu si implementata precis, cu obiective clare. Aşadar, de ce noi?

 • Avem experienţa necesară.
 • Suntem mereu la curent cu ultimele tendinţe.
 • Suntem determinaţi să ducem afacerea la următorul nivel.
 • Pentru că suntem o echipă de oameni pasionaţi.  

Economiseşte timp, bani şi bătăie de cap şi pune sarcina promovării pe umerii Optimpro. Contactează-ne pentru mai multe detalii!