Promovare creativă prin Facebook Ads

Campaniile Facebook Ads sunt un instrument eficient de marketing şi asigură afacerii tale o sursă constantă de clienți potenţiali atunci când sunt folosite corect.

Să presupunem că ai bifat primul pas pentru promovarea afacerii tale online pe Facebook, ai pus bazele paginii de business. Ba chiar mai mult, te ocupi în mod frecvent de postări și conținut interesant. Însă constaţi că nu este îndeajuns pentru obţinerea de interacţiuni calitative şi pentru atragerea primilor clienţi. Aşadar, ai nevoie de ceva mai mult decât atât. Pasul următor? Promovare plătită prin Facebook Ads.

Afacerea ta este potrivită pentru promovarea pe Facebook?

Este prima întrebare pe care ar trebui să ţi-o adresezi. Analizează specificul afacerii tale! De ce acest pas este necesar?

Să facem un exerciţiu de imaginaţie: confecționezi şuruburi, piuliţe, ace, brice şi carice. Este un domeniu potrivit pentru a investi masiv în campaniile pe Facebook? 

Cu siguranţă nu este cel mai potrivit canal şi lumea nu va fi interesată de astfel de produse. Mai mult ca sigur nucleul potenţialilor clienţi activează pe alte canale. În schimb, dacă activezi în domeniul comerţului online şi comercializezi pantofi, cosmetice sau bio-naturiste, este o cu totul altă poveste.

Totuși, îți recomandăm să fi prezent cu o pagină bine pusă la punct şi cu un profil cu toate datele de contact la zi. De asemnena nici puțină activitate nu strică pentru a întreține relatia cu actualii clienţi. Câteva sfaturi utile și articole pe blog sunt oricând binevenite. 

Dacă totuși vrei să îți satisfaci ego-ul personal să vezi cat mai mult like-uri, testează mai multe tipuri de campanii si mare atenție la audiențele pe care le targetezi. Altfel s-ar putea să rămâi cu impresia că Facebook Ads nu dă rezultate.

De ce Facebook Ads, chiar funcționează?

Prin intermediul reclamelor plătite, îţi poţi creşte baza de fani şi poţi ajunge cu uşurinţă la persoanele interesate de produsele sau serviciile pe care le oferi. Ce înseamnă acest lucru? Mai multe vânzări! Doar vânzările nu sunt suficiente pentru a construi un brand cunoscut şi credibil! Așa că ai multiple opțiuni. Prin intermediul serviciilor poţi avea acces la diferite tipuri de campanii utile:

  • pentru creşterea vânzărilor online,
  • de creştere a interacţiunilor cu cei care te urmăresc şi cei care ar putea fi interesaţi de specificul afacerii tale,
  • prin care îţi poţi creşte numărul de vizitatori pe website (de trafic),
  • de creştere a vizibilităţii afacerii tale locale sau oricărui tip de afacere.

Aşadar, pentru a răspunde pe scurt la întrebarea ,,De ce Facebook Ads?”, putem spune că această platformă este un instrument eficient de publicitate. Și da, pentru majoritatea domeniilor funcționează, poate mai puțin pentru domeniile tehnico-industriale. Dar în schimb, pentru comerțul online e spectacol. Dacă crezi că facem mișto, contactează-ne să îți demonstrăm! 😉

Ce implică o campanie Facebook Ads à la carte?

Deși e foarte simplu de lansat o reclamă și tentația de „Boost Post” e mare, pentru a ajunge la performanță și rezultate, nu este suficient. O campanie adevărată implică mai mulți pași:

La fel ca în orice alt domeniu, înainte de face treaba propriu-zisă, vom studia piaţa pentru a cunoaşte poziţia afacerii tale în raport cu concurenţa. Pe lângă acest lucru, vom studia şi alte aspecte despre prezenţa online a afacerii. Astfel, vei primi un și un scurt audit SEO al website-ului (dacă acesta există), câteva sfaturi UX/UI,  un audit al promovării anterioare pe Facebook *, un studiu concurenţial şi o propunere de calendar editorial**

În cadrul acestui pas accentul se pune pe trei părți fundamentale: cui (audienţă), cum (strategie) și cât (buget).

După crearea setărilor tehnice din cadrul conturilor de publicitate, se vor crea campaniile targetate, astfel încât reclamele să ajungă la persoanele interesate de specificul afacerii.  Pentru a avea cele mai bune rezultate, textele publicitare vor fi realizate de către un copywriter, iar grafica de un designer.

Credem că secretul succesului campaniilor este reprezentat de către urmărirea performanţelor în timp util. Prin urmare, măsurăm rezultatele în mod constant şi utilizăm informaţiile obţinute din sursele de analiză: Facebook Pixel şi Google Analytics.

Optimizarea este egală cu eficienţa. Oprirea în timp util a reclamelor care nu obţin rezultatele așteptate. Urmărind progresul putem obţine cele mai bune rezultate cu cel mai mic cost.

Și evident, cum acesta este un proces continuu, reluăm toți pașii testând constant noi audiențe, noi ad-uri și strategii diferite.

De ce Optimpro pentru campaniile tale pe Facebook?

Oricine poate face reclame pe Facebook. Suntem total de acord cu asta, însă fără experienţa necesară şi fără o strategie profesionistă poţi pierde timp util şi buget. Pe lângă acest aspect, domeniul marketingului digital se află într-o dinamică continuă. O campanie Facebook Ads trebuie gândită în detaliu şi implementată cu obiective clare. Aşadar, de ce noi?

  • Avem experienţa necesară. 
  • Suntem mereu la curent cu ultimele tendinţe.
  • Suntem determinaţi să ducem marketingul afacerii tale la următorul nivel.
  • Pentru că suntem o echipă de oameni pasionaţi.   

Economiseşte timp, bani şi bătăi de cap şi pune sarcina promovării pe umerii noștrii. 

Programează o sesiune gratuită de consultanță Facebook Ads de aprox 30 min.